fredag den 11. april 2014

ROM i BYEN FOR BYEN - om prosjektet

“Rom i byen for byen” er et midlertidigt kunstprosjekt som skal involvere byens beboere.Vi mener at kunst i det offentlige rom ikke kun trenger å være for kunstens skyld. Gjennom å skape installasjoner som kan brukes og oppleves, kan disse bli en del av beboernes hverdag. Oslo kommunes kunstordning har i desember 2013 vedtatt 17 uavhengige temporære kunstprosjekter i Oslos byrom, med oppstart i 2014. “Rom i byen for byen” er et av de godkjente prosjektene.
Oslo er kjent som en grønn hovedstad og det finnes som regel alltid et grønt areal å besøke. Men mange grøntområder er blitt tenkt på som om at deres eneste funksjon er å være grønn. Det vil
 si at det er et areal som man vanligvis passerer, eller, hvis man har park-pleddet med seg, brukes til rekreasjon. Vi mener at det finnes potensiale ut over dette: at det finnes gode muligheter for å legge til rette for å gjøre flere grøntområder rundt om i byen mer brukerinndragende.

Vi vil fremheve hvilende potensialer i to utvalgte grønne lommer i Oslo og se hva disse arealene kan 
gi til dem som på regelmessig basis oppholder seg i området. Felles for disse plassene er, at de dels
 er beliggende i uutnyttede grønne lommer og dels ligger i tilknytning til en utdannelsesinstitusjon.
Vår metode er at skape en kontekstuell forståelse gjennom å involvere de berørte personer helt fra oppstart og få dem til å gjengi sine egne refleksjoner. Vi ønsker derfor i samarbeide med skolelever fra Møllergate Skoles 5. klasser og 1. års studerende fra Arkitekthøyskolen i Oslo at skape visjoner om hva Oslos nærliggende grønne arealer også kan brukes til og hvordan de bedre kan optimeres og transformeres. Samarbeidet vil ligge i to workshops hvor elevene og de studerende får mulighet for at uttrykke sine ideer og tanker omkring hva et temporært kunstinstallasjon kunne være. Disse ideer visualisere de i mindre modeller, som vil være grunnlaget for våres videre utarbeidelse av to 1:1 arkitektoniske installasjoner som skal stå i henholdsvis Kristparken ved Møllergate Skole og ved området langs Akerselven mellom AHO og KHiO. Installasjoner vil bliver ferdigstilt ca. 1. Juni og stå i 2 måneder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar